Tarinat

Tarinat

Kerro tarinasi meille

OLETKO VAHINGOSSA OSTANUT koiran tai kissan pentutehtailijalta? Tiedon jakaminen on tehokas keino ehkäistä pentutehtailua. Kerro tarinasi meille, jotta voimme yhdessä auttaa muita välttämään pentutehtaan.

Lähetä tarinasi osoitteeseen sey@sey.fi

Voit myös kertoa tarinasi ja löytää tukea Facebook-ryhmässä Pentutehtailua vastaan: Tukea, tietoa ja neuvoja.

Timin tarina

Timi
Timi

LAPSIPERHEESEEN PÄÄTETTIIN HANKKIA koiranpentu. Netistä löytyi neljän sekarotuisen ”rakkauspennun” myyjä, ja kaupoista sovittiin pian. Myyjä lupasi tuoda pennun perheelle kotiin, kun sattui muutenkin liikkumaan seudulla. Kaikki paperit näyttivät olevan kunnossa. Pentu oli iloinen ja reipas, joten kaupat tehtiin. Pentu sai nimen Timi.

Pari päivää kului pennusta iloitessa, mutta yhtäkkiä Timi alkoi olla yhä väsyneempi ja haluttomampi. Se alkoi oksentaa ja ripuloida, sen kakasta löytyi matoja, eikä se enää syönyt ja juonut. Pentu kiidätettiin eläinlääkäriin.

Oli kuitenkin jo liian myöhäistä. Timillä todettiin parvovirus, eikä hoidosta enää ollut apua. Timi päätettiin lopettaa, jotta sen ei tarvitsisi enää kärsiä.

Timin huolehtivaista ja mukavaa myyjää ei löytynyt mistään. Myyjän prepaid-liittymä ei ollut eää käytössä, ja kauppakirjaan kirjoitettu kotiosoite vei huoltoaseman pihaan. Timin omistajat olivat murheen murtamia.

Hugon tarina

Hugo Rakas Nyt ja Aina
Hugo

UNELMAT KÄVIVÄT TOTEEN, kun internetin lemmikkipalstalta löytyi mitä ihanin koiranpentu. Myyjään otettiin yhteyttä, ja pian myyjä ajoi Helsingistä ostajan luo Hämeenlinnaan pentu mukanaan. Pentu oli reipas ja iloinen. Papereidenkin mukaan kaikki oli kunnossa, joten kaupat tehtiin, ja pentu pääsi uuteen kotiin.

Pentu sai nimekseen Hugo, ja jo samana iltana se oppi tunnistamaan nimensä. Talon muut koirat ottivat pienen tulokkaan innokkaina vastaan.

Seuraavana päivänä kaikki muuttui. Hugo alkoi oksennella ja ripuloida. Hugo vietiin eläinlääkäriin, jossa sillä todettiin vaarallinen parvo-virus. Oireet aiheuttivat pienelle eläimelle suurta tuskaa eikä hoidoista ollut apua. Uusi omistaja ja eläinlääkäri päätyivät siihen johtopäätökseen, että ainoa vaihtoehto oli laittaa pieni Hugo uneen.

Ennen Hugon lopettamista myyjään oltiin yhteydessä. Ensin myyjä väitti, että lääkärit valehtelivat, ja sitten hän yritti vaihtaa Hugon uuteen koiranpentuun. Myyjästä tehtiin rikosilmoitus.

Iltalehden toimittaja tutki tapausta, ja sai selville, että saman niminen henkilö oli tuomittu aikaisemmin pentutehtailuun liittyvistä rikoksista. Hän oli salakuljettanut koiranpentuja Virosta Suomeen, väärentänyt niiden asiakirjoja ja erehdyttänyt ostajia uskomaan, että kaikki on kunnossa.

Jessin tarina

jessi
Jessi

Frankin tarina

KOIRANPENTU OSTETTIIN KAHDEKSANVIIKKOISENA lappeenrantalaiseen perheeseen. Myyjän mukaan se oli syntynyt Suomessa.

Pentu sai nimen Jessi. Pian paljastui, että Jessin passi olikin virolainen eikä suomalainen. Jessi oli kuitenkin reipas ja vaikutti terveeltä.

Jonkin ajan kuluttua Jessi alkoi oksentaa ja ripuloida. Oireet olivat rajut, joten Jessi kiidätettiin eläinlääkärin vastaanotolle.

Eläinlääkäri totesi tutkimusten jälkeen, että kyseessä on vaarallinen parvovirus. Papereiden mukaan pentu oli rokotettu parvovirusta vastaan, mutta ilmeisestikin papereissa olleet tiedot eivät pitäneet paikkaansa.

Jessin kunto heikkeni entisestään, ja myyjä lakkasi vastaamasta yhteydenottoihin. Lopulta pieni pentu kärsi niin paljon ja ennuste oli niin huono, että lopettaminen oli ainoa vaihtoehto. Jessi sai lepopaikan perheen kesämökin pihapiiristä.

Myyjästä ilmoitettiin poliisille ja paljastui, että hänestä oli jo tehty rikosilmoitus. Myyjän kauppaamien pentujen epäillään olleen virolaisesta pentutehtaasta.